Cijene u web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovinama.
Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 50 €

Pripremite sve što vam je potrebno za vaše novo štene

Opremite svoj dom osnovnim potrepštinama prije dolaska vašeg štenca, kako biste mu pomogli da se osjeća ugodno i sigurno od samog početka.

Omogućite psiću sigurno istraživanje prostora

Koristite zaštitne ogradice za kako bi štenac mogao istraživati prostor na siguran način.

Osigurajte žice, kablove i kantu za smeće

Osigurajte izložene žice i kablove te uklonite kablove koji se ne koriste kako biste spriječili žvakanje. Zaštitite površinu blizu kante za smeće kako psić ne bi progutao rizične ostatke hrane kao što su kosti, čokolada, luk...

Koristite odbijajuća sredstva na predmetima koje želite zaštiti

Sredstva koja su sigurna za kućne ljubimce pomoći će vam odvratiti psića od žvakanja namještaja ili biljaka u domu.

Hidratacija

Svom štencu ponudite prikladnu količinu svježe vode kako biste ga održali hidriranim.

Prva zajednička noć može biti velika promjena za sve, ali i dobra priprema koja će pomoći boljem prilagođavanju štenca na novu okolinu.

Izbjegnite anksioznost

Moguće je da štene prve noći u novom domu proživljava stres. Igračke i žvakalice mogu mu pomoći prevladati anksioznost.

Vježbanje korištenja WC-a

Pomozite svom novom psiću izbjeći nezgode tako što ćete ga postupno i dosljedno navikavati na korištenje WC-a ubrzo nakon jela, pića, buđenja ili igre.

Mjesto za psa

Osigurajte štencu njegov vlastiti kutak za spavanje, kao što je krevetić ili udobno uređen kavez. Tako će se osjećati sigurno i zaštićeno u svom novom domu.

Opremite svoj prostor zalihama i osnovnim stvarima pre nego što vaš pas stigne kako biste mu pomogli da se oseća udobno i bezbedno od samog početka.

Kvalitetna hrana je izuzetno važna za psa. To je izvor energije, dobrog blagostanja i zdravlja celog organizma. Zato moramo da se uverimo u to našem psu obezbeđujemo hranu koja mu najviše odgovara.

Psi imaju različite potrebe u različitim fazama svog života. Za pravilan rast i razvoj štenetu je potrebna ishrana bogata kalorijama sa ispravnim odnosom vitamina i minerala, što obezbeđuje zdrav razvoj. Zato nam je potrebna hrana koju ćemo izuzetno pažljivo birati. Naravno, preporučljivo je da se odlučimo za hranu, koja je napravljena specijalno za štence, a u okviru ove kategorije imamo izbore u zavisnosti od veličine psa ili čak rase.

Štencu nudimo hranu nekoliko puta dnevno u manjim porcijama, a kako rastu broj obroka smanjujemo na dva ili jedanput dnevno.

Koliko hrane štene treba da dobije dnevno navedeno je na pakovanju hrane prema težine i starosti. Ovu količinu treba malo povećati ako je pas veoma aktivan ili smanjiti ako je štene mirnije prirode.

Uz pravilnu dozu hrane, naše štene će imati idealno težinu i pravilan rast i takođe manja verovatnoća problema sa gojaznošću u odraslom dobu.

Dehidrirana (suha) hrana

Hladno prešana hrana

Sirova (zamrznuta) hrana

Što razlikuje dehidriranu (suhu) hranu od hladno prešane hrane?

Razlika je u preradi sirovina. Dehidrirana (suha) hranu u termičkom procesu preradom gubi određeni dio nutritivnih vrijednosti, stoga se u završnoj fazi dehidratacije dodaju i vitamini i minerali. Sam naziv 'hladno prešana' hrana nam govori da se sirovine u procesu proizvodnje doslovno stisnu, pri čemu temperatura ne prelazi 50°C, stoga hladno prešana hrana u osnovi zadržava više nutritivne vrijednosti.

Sirova hrana

Riječ je o sve prepoznatljivijem i popularnijem načinu prehrane naših ljubimaca, koji zapravo odražava iskonsko hranjenje pasa i mačaka sirovim mesom, organima i kostima plijena, uz dodatak biljnog izvora. Iako se u početku možda ne doima praktičnom, kada je u pitanju sirova hrana, koristi ovakvog načina prehrane u svakom pogledu postaju očite već nakon što pas isprazni svoju zdjelicu kao i dugoročno. Dostupna je u obliku briketa koji se jednostavno doziraju u zdjelicu, ali je dostupna i sirova zamrznuta hrana u porcijskim pakiranjima koje se može odmrznuti točno onoliko koliko je psu potrebno za jedan obrok te je u tom slučaju redovno odmrzavanje namirnica vlasniku jedina briga i dodatni posao.

Blagodati sirove hrane za psa:
• sadrži neprerađene prirodne sastojke
• u pravilu ne sadrži umjetne aditive
• lako je probavljiva
• nakon hranjenja sirovom hranom, životinje imaju svjež dah i zdrave desni
• smanjena je osjetljivost gastrointestinalnog trakta i mogućnost pojave alergija
• poboljšano opće zdravlje i dobrobit životinje
• doprinosi ljepoti dlake i zdravlju kože
• doprinosi optimalnoj telesnoj težini i vitalnosti psa

POVEZIVANJE SA STRUČNJACIMA

Pronalaženje stručnjaka kojima verujete i koji pružaju razne usluge i rešenja može vam pomoći da zadovoljite sve potrebe vašeg psa kako bi ostao zdrav.

Veterinari

Pomozite psiću izbjeći bolesti, vanjske i unutarnje nametnike.
Redovno cijepljenjeRedovne kontrole zdravlja i pravilnog rasta
Mikročipiranje – kao vlasnik imate zakonsku obvezu mikročipirati štene, što je najbolje obaviti prilikom prvog cijeljenja. O rasporedu cijepljenja i mikročipiranja posavetujte se s odabranim veterinarom koji brine o zdravlju vašeg ljubimca.

Treneri

Pronađite odgovarajućeg trenera koji će vam biti stručna podrška u socijalizaciji i odgoju vašeg psića te vam pomoći stvoriti sigurne rutine.

Groomeri

Posebno za pasmine koje imaju zahtjevnu dlaku i iziskuju posebnu njegu, ali ne samo za njih, važno je pronaći iskusnog stručnjaka koji će voditi računa o krznu, šišanju i drugim aspektima njege, poželjno već od samog početka.

ISTRAŽITE SVIJET ZAJEDNO

Podržite socijalno zdravlje svog štenca. Pomozite mu steći prijatelje i izgraditi samopouzdanje pri njegovim prvim koracima, u novim sredinama i u novim situacijama.

Igračke

Igranje odgovarajućim igračkama na siguran način zaokupljuje zubiće, šapice i misli psa. Preusmjerava njegovu veliku energiju u nešto produktivno te smanjuje stres, dosadu ili usamljenost. Odabir pravih igračaka može nam uvelike olakšati život sa psom. Ako među mnoštvom različitih igračaka ne možete odlučiti koja je najpogodnija za vaše štene, pročitajte naše savjete koji će vam pomoći pri odabiru i kupnji igračke. A kako biste pronašli baš onu pravu, prvo morate saznati što vaš psić voli.

Veličina igračke

Igračke moraju biti dovoljno velike da ih pas ne može progutati, a veličinom prikladne da se s njima može igrati. Također, neke igračke su prilagođene specifično za velike ili za male pasmine, na što je važno obratiti posebnu pažnju.

Izdržljivost i trajnost igračke

Odaberite igračke koje se lako čiste ili se mogu oprati. Birajte igračke izrađene od kvalitetnih materijala, s kojima će se vaš ljubimac moći dugo i uvijek iznova igrati. Cijena takvih igračaka je često nešto viša, no opravdavaju je svojom dugotrajnošću i kvalitetom!

Sigurnost i odgovarajući oblik igračke

Različiti psi vole različite stvari, a to vrijedi i za igračke. Ponudite ljubimcu igračke koje će mu biti zanimljive, edukativne i zabavne, a istovremeno i sigurne za korištenje. Igračke koje nisu namijenjene psima i proizvedene posebno za pse mogu biti vrlo opasne, primjerice mogu sadržavati male elemente koji mogu izazvati gušenje ako ih pas proguta. Dječje plišane igračke koje imaju, primjerice, punjenje ili dodane oči i noseve koje pas lako odgrize i proguta, nisu prikladne.

Prva šetnja

1. Koristite preventivni tretman kako biste zaštitili svoje štene od buva i krpelja.
2. Povodci i pojasevi - Trebalo bi da dobro stoji kako bi vašem štenetu bilo udobno u šetnji.
3. Kese za otpad i dozatori - Trebalo bi da bude lako dostupno tako da ste uvek spremni za čišćenje.
4. Trening poslastice-Ohrabrite i nagradite željeno ponašanje poput hodanja na labavom povodcu.

Socijalizacija

Poseta veterinaru, frizeru pasa, bučni događaj, izložba pasa ili igra, poseta prodavnici kućnih ljubimaca, dečijem igralištu, vožnji vozom stanica, pijaca, more, jezero, putovanje kolima... Socijalizacija podrazumeva odvođenje šteneta na sva moguća mesta i upoznajte ga sa svim mogućim stvarima i naravno sa psi svih vrsta i veličina. Svako iskustvo treba da bude pozitivno i bez prinude. Ne držite psa dok istražujete, važno je da uči o svetu na svoje četiri šape.

Održavanje socijalizacije je doživotni proces. Socijalizacija je postignuta postepeno dozvoljavajući psu da dođe u kontakt sa različitim ljudima, decom, sredinom, stvari, psi i druge životinje. Važno je naviknuti psa na nove stimuluse izlaže kad je za to spreman i da ih dobrovoljno istražuje i u sopstvenim tempom - nikada ga ne forsirajte u suočavanje ili interakciju sa stvorenjima ili stvari kojih se plaši! Daj mu to vreme da istražuje nove stvari za sebe kada je pripremljen na svoj način i postepeno. U suprotnom, možete učiniti više štete nego koristi.

Na putu

Štene je naš najbolji prijatelj i suputnik koji će nam rado biti pratnja na putovanju, odmoru ili posjetu prijateljima i obitelji. Kako bi put bio bio ugodan i udoban, i za štene i za nas, potrebno je voditi računa o dobroj pripremi te sa sobom ponijeti sve potrepštine za bezbrižno i sigurno putovanje.

Štene hranite svakoga dana u isto vrijeme i potom ga izvedite u šetnju nakon 30 minuta.
S dresurom treba početi odmalena. Odmah odredite naredbu za svaku akciju. Odaberite riječ koju ćete izgovarati svaki put kad štene nešto dobro učini, uz obavezno davanje omiljene poslastice kao nagrade. Uskoro će štene naučiti povezati određenu riječ s akcijom.
Odaberite i odredite prikladno mjesto za svaku potrebu. Uvijek vodimo štene na isto mjesto kako bi zadovoljilo neku potrebu. Već po mirisu će znati što treba učiniti.
Naviknite štene na krevetić ili boks za spavanje.

Lista želja

Vaša košarica je prazna.

Dodajte proizvode u košaricu

Nastavite kupnju