Odgovara:
Dino Karakaš, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam jednu dvojbu, pa bih Vas zamolila za pomoć. Pas je dobio buhe (5mj. star) i veterinar nam je preporučio da ga našpricamo Frontline sprejem. To smo i učinili, prije 3 dana, međutim on se i dalje dosta češe na području oko ušiju, pa me brine da možda sprej, iako sam nastojala dobro ga nanijeti po cijeloj površini tjela, nije uspio pokriti sve djelove, stoga pas još uvijek možda, ima buhe. Zanima me da li bi bilo štetno, da mu za 2-3 dana bez obzira na sprej utrljam ampulu Frontline šire. Područje njegova boravka (u stanu) također sam tretirala Bio kill sprejem i dobro usisala.
Hvala, Maja

Djelatna tvar Frontline spreja i ampule je identična. Fipronilu (djelatnoj tvari Frontline-a) je potrebno oko 48 sati da se apsorbira u masne stanice dlačnog folikula i da počne djelovati. Naime, Frontline ne odbija buhe, tj. nema repelentno djelovanje, već ubija buhu nakon sisanja, tj. hranjenja (buha posiše i fipronil koji je ubija).

Stoga trebate malo pričekati i nipošto nemojte aplicirati ampulu, jer kako se radi o insekticidima, uvijek postoji opasnost od predoziranja . Ponovite postupak tek za mjesec dana.

Pohvalno je što ste tretirali stambeni prostor, no neophodno je tretiranje ponoviti za dva tjedna.

OZNAKE: