Odgovara:
Dino Karakaš, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Na koji način djeluje Canina bio-insect schoker protiv buha, te dali je on bolji za tretiranje na životinjama ili prostora? Da li se sa Biokoillom može tretirati životinja te s obzirom da imam malu bebu da li smijem prostor pošpricati sa Biokilom ili bolje sa canina schokerom?
Pozdrav,
Ana.

O: Canina bio insekt-schoker je biološki preparat koji služi za zaštitu svih kućnih ljubimaca od kožnih nametnika larvi i jajašaca.

Preparat je u potpunosti neštetan i prilikom stalne uporabe. Ugodnog je mirisa i ne ostavlja nikakve tragove.

Sredstvo kroz trahee (pore) ulazi u nametnika i potiče gubitak tekućine iz njihova tjela jer stvara pukotine u hitinskom oklopu i uzrokuje dehidraciju insekta. Na larve i jajašca koje nemaju hitinski oklop djeluje tako da hidrolizira bjelančevinu i opnu i na taj način onemogućava daljnji razvoj, tj. metamorfozu i dovodi do njihovog odumiranja.

Potrebno je naprskati posebno površine na kojima životinje borave (ležaj i neposrednu okolinu). Prskanje se može ponoviti svakih 14 dana. Može se koristiti u kombinaciji s Petvital verminex (tekućina za zaštitu kućnih ljubimaca potpuno istog sastava).

Potpuno su neopasni i za ljubimce i za djecu, pa bih vam savjetovao upotrebu ovog preparata.

OZNAKE: