Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Poštovani, do sada sam hranila psa ProPack Superpremium hranom. Postoji li hrana u istom rangu, odnosno, postoji li hrana s istim energetskim vrijednostima kao Propacova i koja bi to hrana bila? Kuja je stara 16 mjeseci, križanka labradora. Hvala, Irena

O: Pravilna i uravnotežena prehrana ima veliku ulogu o održavanju zdravlja kućnih ljubimaca. Super premium hrane su izbalansirane, proizvedene od pomno biranih sastojaka, te kao takve u potpunosti zadovoljavaju dnevne potrebe pasa za hranjivim tvarima.

Takva hrana dolazi u dehidriranom i konzerviranom obliku, a kategorizirana je s obzirom na dob, veličinu pasmine, aktivnosti i zdrastvene probleme, odnosno medicinsko stanje (graviditet, laktacija itd.) Super premium hrane obično nude i medicinske linije za pomoć kod određenih zdravstvenih poteškoća naših ljubimaca (dijabetes, srčane bolesti, bolesti lokomotornog sustava itd..). Dehidrirana hrana pomaže u održavanju higijene usne šupljine i zdravlja zuba i desni, svojim abrazivnim djelovanjem.

S obzirom da pas u svojoj ishrani treba meso, potrebno je izabrati hranu koja u svom sastavu sadrži bjelančevine životinjskog podrijetla. Super premium hrane izbalansirane su, te sadrže visoko probavljive ugljikohidrate, kvalitetne masti, vitamine i minerale.

Kao alternativu svakako Vam mogu ponuditi super premium hrane iz našeg bogatog asortimana i to sljedeće:
- Royal Canin adult maxi, dehidrirana hrana za odrasle velike pasmine, te Labrador-Retriver breed, hrana specijalno prilagođena ovim pasminama pasa.
- Hill's adult large breed s piletinom, dehidrirana hrana za velike pasmine pasa, te adult s tunom, janjetinom ili govedinom. Hill's hrana dolazi i u obliku konzervi s piletinom, govedinom i puretinom.
- Eukanuba adult large breed s piletinom i janjetinom, hrana za odrasle pse velikih pasmina, te konzerve za odrasle pse s piletinom i janjetinom.
- Pro Plan adult large breed s piletinom, hrana za odrasle pse velikih pasmina, te Pro Plan adult s lososom i rižom.

Sve navedene super premium hrane imaju i liniju za pse pojačane razine aktivnosti, pod nazivom High energy ili Performance.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti veterinarima u Pet Centru.

OZNAKE: