natasa loncar


Odgovara:
Nataša Lončar, dr. vet. med.,
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka 

P: Dobar dan. Evo, imam kratko pitanjce za vas... Naime, imam mopsića od 5 godina. Danas sam bila s njim na redovnom cijepljenju kao i svake godine pa sam upitala veterinara za njegovu njuškicu. Kako je on preznatželjan mopsić i svugdje gura svoju lijepu glavu, njuškica mu je kao isušena i izguljena... Da li možda imate kakvu kremu za to mazati ili mi nešto preporučujete? Nadam se vašem brzom odgovoru.
Hvala vam i lijep pozdrav! Ana

O: Problemi suhe njuškice i ljuštenje nosića kod mopsa je problem koji muči mnoge vlasnike ove pasmine.

Ono što bih Vam preporučila je da za Vašeg ljubimca uzmete preparat koji sadrži biotin. U našoj ponudi su dostupni Canina Biotin forte prah ili tablete, te Canvit- Biotin. Biotin je ustvari vitamin H koji izuzetno povoljno djeluje na kožu sklonu pucanju i ljuštenju, a kako se bliži i proljeće te period linjanja dobro će pomoći i u tu svrhu.

Oba preparata sadrže jednaku količinu biotina, jednako su dobri i efikasni. Jedina razlika je u tome što se biotin od Canine uzima u dozi od 1 tablete na 10 kg tjelesne težine, a biotin od Canvita u dozi 1 tableta na 5 kg tjelesne težine. Biotin možete koristiti oko 2 mjeseca pa napraviti pauzu.

Što se tiče njege nosa izvana, u našoj ponudi dostzupna je Cink mast 100g, koju možete mazati na nosić 2-3 puta dnevno. No problem kod svih preparata za vanjsku primjenu je  što će to pas vjerovatno u vrlo kratkom vremenu polizati. Ako poliže ovu mast ništa se psiću neće desiti, no neće imati nikakvog učinka. Stoga kada mast aplicirate, probajte barem pet minuta zabavit psa da ne liže nos ili mu jednostavno ponudite nešto za jelo. Cink mast možete koristiti duži period, tj. kad god primjetite da se nosić ljušti.
 

OZNAKE: