Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Za otprilike mjesec dana dobit ću štenca dugodlakog škotskog ovčara. Štenci su oštenjeni prije 10-ak dana, znači da će pas biti mjesec - mjesec i pol star. Zanima me kako da počnem hraniti psića koji je tek, možda i prerano, odbijen od sise. Imam još jedno pitanje vezano uz cijepljenje i čišćenje od unutarnjih nametnika: Koja je otprilike cijena Banmith paste za pse i prvog cijepljenja (čula sam oko 200kn)? Unaprijed zahvaljujem!

O: Škotski ovčari dosižu visinu (visina  grebena) u rasponu od  51 - 56 cm za ženke i 56 - 62 cm za mužjake.

Očekivana tjelesna težina odraslih jedinki je 20 - 30 kg, što ih obzirom na način prehrane svrstava u kategoriju pasa srednje veličine.

Štenci se najčešće odvajaju od majki u dobi od 2 mjeseca. Mlađe psiće trebalo bi nadohranjivati adaptiranim mlijekom za pse. U ponudi Pet centra su visokokvalitetna mlijeka u prahu više proizvođača: Bosch, Beaphar i Gimborn. Kao prijelaznu hranu koristite kašicu za štence "Canina" ili Starter puppy "Royal canine" koji su potpuna hrana za štence do 2 mjeseca starosti. Od 2. do 12. mjeseca psima srednjih pasmina se preporuča hrana  puppy ili junior medium, već prema vašem odabiru.
a
Superpremium i premium proizvodi napravljeni su prema nepromjenljivim recepturama i uvijek s istim sastojcima. U nižem je cjenovnom razredu hrana sa sastojcima koji pokrivaju standarde hranjivosti i kvalitete, ali iz različitih izvora. 
 
Cijene Banminth pasta u ljekarnama Pet centra su: 10g (28,10kn), 24g (59,95 kn).
Cijene prvog cijepljenja za štence različite su obzirom da se na tržištu nalaze vakcine različitih proizvođača. One su kombinirane, a aktivno imuniziraju protiv tri ili više bolesti. U cijenu vakcine uključen je, kao obavezan, i opći pregled životinje.

OZNAKE: