Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Imam maltezera starog šest mjeseci. Isključivo jede Hill's hranu za štence. Zanima me da li mu ponekad smijem dati jednu krišku jabuke. Hvala, Una

O: Psi su svejedi, ali ako imaju izbor, mesu će, naravno, dati prednost. Hill's je super premium hrana, koja sadrži uravnotežene hranjive sastojke, koji podmiruju dnevne potrebe psećeg organizma. Na pakiranju je navedena dnevna količina hrane, koja je potrebna sa obzirom na dob i kilažu psa, kako bi se podmirile njegove dnevne potrebe za hranjivim sastojcima (proteini, masti, ugljikohidrati, vitamini i mnerali).

Dehidrirana hrana za štence, najprikladniji je način hranjenja Vašega psa. Ta je hrana pripremljena pod tlakom i potom osušena. Mast je dodana da se poveća ukusnost, no budući da se mast kvari, suhoj hrani dodani su konzervansi - prirodni antioksidansi odnosno vitamin C i E. Ovi vitamini uništavaju slobodne radikale u organizmu - reaktivne molekule u tijelu psa koji oštećuju stanične membrane. Hill's Puppy mini, hrana je prikladna za ovu pasminu, a na tržište dolazi u dva okusa - piletina i janjetina, te u konzerviranom obliku s piletinom.

Pas može jesti i voće i povrće. Treba voditi računa da je voće i povrće svježe, dobro oprano, te da nije tretirano pesticidima i drugim otrovima. Povrće se preporuča kuhano.

OZNAKE: