DinaDodic web


Odgovara:
Dina Dodić, dr. med. vet.
Pet centar, Škurinjska cesta 1, Rijeka

P: Prije 4 mjeseca pronašli smo na ulici odraslog mačka, koji je jako umiljat, samo problem je u tome što je jako šporak i sam se nikako ne čisti. Pokušali smo ga okupati u kadi, ali to je bezuspješno prošlo. Da li Vi možda znate kako bi ga mogli što bezbolnije urediti? Hvala, Ankica

O: U našim dućanima možete pronaći šampone za suho pranje odnosno preparate za čišćenje mace u obliku pudera, što ne zahtijeva mukotrpan proces kao što je to kupanje u kadi sa šamponom. Svi preparati ugodno mirišu i svakako će Vam pomoći u ovoj situaciji.

• Trixie Trocken-Shampoo (šampon za suho pranje) nanosi se na suho krzno i nježno umasira, ostatak pudera potrebno je odstraniti češljanjem.
• Camon Amici e felici puder za suho pranje se nanosi na suhu dlaku, nježno umasira prstima te se ostavi nekoliko minuta a zatim dobro češljati. Pomaže održati Vašeg ljubimca dugo vremena mirisnim.
• Ingenya šampon u prahu za suho pranje mačaka čisti, uklanja masnoće, upija prljavštinu. Nakon nanošenja dobro četkati jer se na taj način odstranjuje prljavštine s Vašeg ljubimca.
• Camon Amici e felici šampon u spreju za suho pranje s uljem jojobe namijenjen je svakodnevnom održavanju ljubimca, ne mijenja pH kože. Protresti bocu prije upotrebe, nanijeti potrebnu količinu na ruku i proći kroz dlaku, pustiti da se dlaka osuši, a zatim očetkati.


Također, postoje i vlažne higijenske maramice (Camon, PikaZoo) s različitim mirisima koje Vam mogu poslužiti za održavanje higijene Vašeg mačka. Možete ih koristiti za dlaku, lice, šape, područje oko anusa.

 

OZNAKE: