Odgovara:
Dragan Vešović, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Zanima me da li postoji posebna hrana za dalmatinere i koju bi mi eventualno preporučili, s obzirom da su dalmatineri pasmina koja je sklona žučnim i bubrežnim kamencima! Naime, čitala sam da toj pasmini nedostaje neki enzim koji bi trebali nadoknađivati sa hranom! Molim da me ispravite ili nadopunite jer želim da moja dalmatinerka što dulje i kvalitetnije živi! Jelena

O: Kako su dalmatineri skloni kožnim alergijama (npr. na sinetičke materijale), mokraćnim i bubrežnim kamencima i bolestima bubrega, veterinari preporučaju ovu pasminu držati na posebnoj ishrani s niskim udjelom bjelančevina.

S tog stajališta, savjetujem Vam da Vašeg ljubimca hranite hranama iz kategorije super premium hrana, kao što su Hill's, Pro Plan, Eukanuba, Royal Canin, Alleva. Super premium hrane izbalansirane su, te sadrže visoko probavljive ugljikohidrate, kvalitetne masti, vitamine i minerale. Za detaljne informacije o proizvodima gore navedenih proizvođača, obratite se veterinarima Pet centra.

Dalmatinski psi su skloni razvoju određenih vrsta mokraćnih kamenaca. Do njihove pojave može doći i kao posljedica velike količine minerala u hrani, odnosno nedovoljnog unosa vode. Vaš će Vam veterinar preporučiti hrane, iz asortimana veterinarskih dijetnih hrana, koje će zadovoljiti posebne potrebe Vašeg psa, a nalaze se u asortimanu naših dućana.

Hranite li psa kvalitetnom hranom, bit će zdraviji, sretniji i živjet će duže.

OZNAKE: