Odgovara:
Dino Karakaš, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam malu preslatku kratkodlaku chihuahu. Hranim ga Eukanubom za male pasmine, 4 obroka dnevno (ima 2 mjeseca), te s malo medolina s mlijekom. Da li mu je to dosta za pravilan razvoj i da li da mu nabavim i neke vitamine ili neki još dodatak za prehranu. Što trebam općenito paziti kod ove pasmine? Primjetila sam još da mu je malo nosić prehlađen i da tu i tamo kihne. Da li je 0,5 kg normalna težina za njegovu dob i koja je maksimalna težina koju dosegne ova pasmina (ima li razlike kod kratkodlake i dugodlake). Veselim se otvorenju vašeg Pet centra u Rijeci. Imamo 4 psa tako da vjerujem da ćemo naći u vašem dućanu sve što nam bude potrebno za naše malene ljubimce. Hvala, Renata

O: Odrasla chihuahua ne bi trebala biti teža od 2,5 kg i viša od 20 cm. U svakom slučaju chihuahua je vrlo mala pasmina. Isto je i sa dugodlakim,  jedino su vizualno veće i nešto otpornije.

Odabir Eukanube puppy small odličan je izbor hrane za Vašeg psića. Kod doziranja držite se uputa proizvođača. Navedene količine se odnose na dnevnu potrebu za hranom. Poželjno je štence tog uzrasta hraniti više puta dnevno (3-4).

Odabirom Eukanube Vaš psić će dobiti sve potrebne hranjive tvari (minerale, vitamine, proteine, ugljikohidrate). Bitno je osigurati im uvijek svježu vodu. Kako se radi o super premium hrani, nema potrebe za dodavanjem dodatnih preparata (vitamina i minerala).

Kombinacija medolino i mlijeko nije idealan izbor za štene. Naime, od mlijeka psi mogu imati probavne smetnje, osim ako se ne radi o zamjenskom mlijeku za štence. Kao zamjenski mliječni obrok radije bih Vam preporučio svježi kravlji sir u kombinaciji s fermentiranim mliječnim proizvodima poput jogurta, acidofila ili AB-kulture.

OZNAKE: