Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Poštovani! Jučper smo našoj labradorici stavili ampulu Advantixa, no danas se strašno zaprljala u blatu, te smo ju morali okupati, jer takva nije mogla biti u stanu. Zanima me da li joj moramo staviti novu ampulu ili da postupak ponovimo za mjesec dana?
Unaprijed Vam hvala na odgovoru!
Vlado

O: Advantix je ektoparazitik koji djeluje insekticidno, akaricidno i repelentski. Ubija odrasle buhe i njihove ličinke (adulticid i larvicid).

Nakon dermalne aplikacije, djelatne se tvari brzo rasporede po koži i dlaci i tu ostaju aktivne oko mjesec dana. Advantix djeluje repelentno i na komarce iz roda Phlebotomus i na krpelje ili ubija krpelje. Advantix se smije staviti samo na neoštećenu kožu. Pripravak ostaje učinkovit ako se pas smoči, pokisne ili okupa. Ako je pas često u vodi potrebno je ponoviti tretiranje. Psa se smije tretirati najviše 1 puta tjedno.

Kada je potrebno psa oprati šamponom preporučuje se to učiniti par dana prije aplikacije Advantixa ili najmanje dva dana nakon tretmana, kako se ne bi moralo ponoviti aplikaciju. Stoga Vam preporučujem da pričekate tjedan dana i nakon toga ponovite aplikaciju s Advantixom.

OZNAKE: