Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Može li mi molim Vas netko reći koliko bi štenac trebao biti star da bi mu mogla početi davati dehidrat bez da ga predhodno namočim i tako omekšam? Moj štenac aljaškog malamuta je star 11 tjedana i do sada sam ga hranila razmočenim dehidratom, ali pošto sam primjetila da fino glođe namještaj, pokušala sam mu dati nekoliko tvrdih kuglica dehidrata (Alleva - gigant puppy & junior, kojim ga i inače hranim), koje je on sa zadovoljstvom prožvakao i progutao, bez da mu je išta ispalo iz usta! Znam da neomekšani dehidat čisti i njeguje usnu šupljinu, pa bi mu takav počela davati čim ranije (naravno, ne želim da to bude prerano). Unaprijed hvala! Lidija.

O: Nije određena životna dob šteneta koja je potrebna da bi se dehidrirana hrana mogla davati u suhom obliku. Većina štenaca nije u mogućnosti žvakati tvrde kuglice, te ih premeću po usnoj šupljini ili gutaju, i iz tog razloga vlasnici štenadi dehidrat moče s vodom ili mlijekom za štence, jogurtom ili nekim drugim kiselo mliječnim proizvodom ili juhom. Ako Vaše štene radije jede dehidriranu hranu nenamočenu, u tom slučaju granulice mu ponudite same bez ikakvih dodataka.

Alleva Giant puppy i junior hrana je premium hrana i preporučujem Vam da i dalje svog aljaškog malamuta hranite sa njome do godinu dana starosti, kada ćete prijeći na Alleva Giant adult hranu za odrasle pse.

OZNAKE: