Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Dobar dan! Možete li mi reći nešto o kvaliteti K-9 hrane za pse i da li je preporučljivo s njom hraniti štene? Hvala, Sara

O:
Hrana za pse K-9 je premium hrana, a podijeljena je u kategorije s obzirom na dob psa, fizološko stanje i aktivost pasa. Hrana sadrži optimalan omjer proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina i minerala. Hrana za štence podijeljena je u dvije kategorije: Growth formula za pse malih i srednjih pasmina, te Growth formula Large Breed za štence velikih pasmina, odnosno onih koji će kao odrasli psi postići tjelesnu težinu preko 25 kilograma.  

K-9 hrana za štence velikih pasmina, obogaćena je i hondoitinom i glukozamin sulfatom, koji omogućuju pravilan razvoj lokomotornog sustava, te regeneraciju hrskavica, tetiva i zglobova. Growth formula i Growth Large Breed formula sadrže piletinu, a daju se u količini od 100-200 grama dnevno na 10 kilograma tjelesne težine. Štence malih i srednjih pasmina preporučljivo je hraniti ovom hranom do 12 mjeseci starosti, dok štenece velikih pasmina do 15 mjeseci, a giant pasmine 18-24 mjeseca starosti.

Nakon završetka rasta i razvoja K-9 nudi Maintenance formulu s piletinom i janjetinom, koja podmiruje potrebe normalno aktivnih pasa, Performance formula za aktivne pse, gravidne kuje i kuje u laktaciji, te Senior Light formula za starije pse, s dodatkom vitamina E i selena (prirodni antioksidansi), te smanjenim udjelom masnoća.

Nadam se da sam Vam pomogla, a za sve dodatne informacije možete se obratiti veterinarima u Pet Centru.

OZNAKE: