Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Molim vas da mi odgovorite na pitanje. Imam boxera 8 mj. starog. Hranila sam je do sada Allevom za štence srednjih pasmina, ali ona više ne želi jesti tu hranu. Uporno odbija i stolica joj je nešto mekša. Mogu li je hraniti Alleva patka i ječam jer to joj se jako sviđa. Može li to imati kakve posljedice na razvoj? Hvala.

O: Alleva Duck i Barley (patka i ječam) je hrana namijenjena za prehranu odraslih pasa od godinu dana starosti, pa na dalje. Glavna razlika između hrane za štence i hrane za odrasle pse je u količini proteina, čija je razina povišena u hrani za štenad zbog rasta.

Također je povišena razina masti u odnosu na hranu za odrasle pse, što je također bitno štencima za rast i razvoj (povišena razina energije). Tako Alleva Puppy medium i large hrana sadrži 29% sirovih proteina i 17% sirove masti,a Alleva Patka i ječam sadrži 22% sirovih proteina i svega 12% masti. Ako Vaš pas odbija hranu za štence Puppy i junior medium i large (piletina i riba okus), preporučila bih Vam hranu za štence Alleva puppy i junior lamb i rice (janjetina i riža) koja se koristi u ishrani štenadi od mjesec dana starosti, do godinu dana starosti. Ako se Vašem bokseru niti Alleva od janjetine i riže neće svidjeti, u tom slučaju možete koristiti Alleva hranu patka i ječam, ali uz dodatak Pfizerovih vitamina VMP koji će nadoknaditi Vašem psu ono što mu nedostaje prilikom ishrane hranom za odrasle pse, umjesto hranom za štence.

OZNAKE: