Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Zanima me način primjene ImmunoBoosta na mačiću starom 10 dana. Mačić se othranjuje na dudu od prvoga dana. Pronađen je još kad mu je pupkovina visila. Na šprici piše 1 ml pa nakon 5 sati još 1 ml. Zanima me može li se ImmunoBoost razmutiti s malo mlijeka (pri tome mislim na Gimpet mlijeko u prahu za mačića)? Nakon koliko vremena pauze se maci može opet dati immunoboost? O tome na šprici ne piše ništa.
Unaprijed hvala,
srdačan pozdrav,
MaleMace

O: ImmunoBoost je energetska pasta koja se koristi za životinje u oporavku i to najčešće za mlade životinje, da bi stekle potreban imunitet i dobile dodatnu pojačanu energiju.

Osobito je preporučljiv za primjenu kod životinja koje nisu bile u mogućnosti primiti kolostrum, avitalnih mladih životinja, pothranjenih, rekovalscentnih i bolesnih životinja, te za preventivu prije i nakon vakcinacije.

ImmunoBoost pasta sadrži brzo resorbirajuće trigliceride, esencijalne masne kiseline, glukozu, bakterije mliječno - kiselog vrenja, koje potiču ravnotežu želučano-crijevne flore i spriječava pojavu proljeva, te pomaže u eliminaciji E. coli, salmonele i ostalih potencijalnih patogenih bakterija u probavnom sustavu.

Kompleks vitamina (A, D, B1, B2, B6, B12, C, PP) poboljšava opće tjelesno stanje mlade životinje, a željezo u formi sulfata postaje biološki aktivno u roku nekoliko minuta.

ImmunoBoost je gotov proizvod i nije ga potrebno mješati s drugim sastojcima, no Vi ga svakako možete koristiti s mlijekom za mačke.

Preparat se daje u dozi od 1 mililitar nakon poroda i ponavlja se 5 sati nakon prvog doziranja, te se ponavlja u istoj dozi drugoga dana života. Za ponovnu upotrebu Immunoboosta trebali biste se konzultirati s Vašim veterinarom, kako bi na temelju zdrastvenog stanja životinje procjenio da li će biti potrebno ponovno korištenje ImmunoBoosta.

Preporučujem da koristite ImmunoBoost u situacijama kada organizam može biti izložen potencijalnom stresu, kod transporta, promjene okoliša, kontakta s nevakciniranom životinjom, kod promjene hrane i dr., naravno u dogovoru s Vašim veterinarom koji će odrediti dozu i vremenski period u kojem će se preparat koristiti.

OZNAKE: