Odgovara:
Dino Karakaš, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Prije tjedan dana donijeli smo kući štene, kujicu rođenu 23.10.2006. g., čistokrvnu mini pudlu, staru dakle 3 mjeseca. Tada je bila teška oko 600-700 grama. Po preporuci uzgajivača hranimo je s Royal Canin mini dogs junior, međutim, nikako nismo shvatili koju količinu dnevno joj trebamo davati. U trgovini u Rijeci jedan trgovac nam je rekao da joj je dovoljno 50-60 grama dnevno, a drugi oko 75 grama. Mi smo joj ovaj tjedan davali 3 puta po 25 grama i sve bi pojela, kakala je 6-7, čak i 8 puta kroz dan i noć. Nakon tjedan dana kod nas, već je teška više od 900 grama.  Zanima nas koliko joj je hrane dnevno potrebno i koliko puta je normalno da ima stolicu.

Molim Vas recite nam da li smo joj davali preveliku količinu i na koliko obroka dnevno bi joj trebalo rasporediti odgovarajuću količinu. Molimo vas da nam odgovorite čim prije. Hvala. Vesna

O: Royal Canin - mini junior je izvrstan odabir. Namjenjen je štencima mini pasmina (psi koji kad odrastu dosežu od 1-10 kg.). Na poleđini vreće se nalazi tabela o preporučenim dnevnim količinama za pojedinu starosnu skupinu.Tabelom se koristite na sljedeći način:
Trebate znati koliku težinu dostiže odrasli pudl (Adult weight ) okomiti stupac i trenutna dob šteneta u mjesecima (age in months), na osnovu ta dva parametra pratite tabelu i saznate ukupnu dnevnu količinu hrane koju dijelite za sada u tri obroka, a kasnije (s napunjenih 5-7 mjeseci) smanjujete na dva obroka. Kod štenadi te dobi normalno je da češće vrše nuždu (i veliku i malu).

OZNAKE: