Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Poštovani, zanima me da li je Bosch hrana dobra za razvoj šteneta Njemačke doge stare 8 mjeseci?
Hvala, Tea

O: Bosh hrana za pse pripada High-Premium programu koji zadovoljava različite zahtjeve pasa, ovisno o razvoju, starosti i snazi. Za Vaše štene Njemačke doge koje ima 8 mjeseci,  prikladna hrana je Junior Maxi Plus, koja sadrži manje proteina i posebno je pogodna za štenad velikih i ekstremno velikih pasmina pasa.

Junior Maxi Plus sadrži smanjenu količinu energije i bjelančevina i pridonosi ravnomjernom, ne prebrzom razvoju štenadi tijekom kojeg se čuvaju kosti. Upravo kod velikih pasmina pasa usporeni je rast u ranijoj fazi psa u načelu zdraviji nego prebrzo dobivanje na težini.

U rangu sa Boshovom hranom u Pet Centru možete nabaviti Allevu koja ima Giant hranu za posebno velike pasmine pasa. U Allevinu Giant hranu  dodani su glukozamin i hondroitin-sulfat koji regeneriraju hrskavice, tetive i ligamente, održavaju ih gipkima te na taj način olakšavaju nesmetano odvijanje kretanja, a naročito su potrebni prilikom velikih opterećenja tetiva, ligamenata i zglobova, što je karakteristično za rast posebno velikih pasmina pasa. Zbog toga je sva kvalitetna hrana podijeljena barem u tri osnovne kategorije: za male, srednje i velike pasmine pasa. Npr. mali pas može pojesti malo (ima mali želudac), pa da bi što duže ostao sit, hrana za njega je enrgetski puno veće vrijednosti nego za velike pse.

Ako budete imali još nejasnoća u vezi prehrane Vaše doge, slobodno dođite u Pet Centar i obratite se veterinarima za savjet.

OZNAKE: