Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam mopsa starog 3 mj. Kupila sam mu hranu Nutro Choice Puppy Lamb & rice i biskvite za nagradu istog proizvođača. Da li je to dobar izbor? Ako nije što bi mi vi preporučili?
Također sve pohvale svim veterinarima Pet centra na ovoj web stranici i stručnoj pomoći! Hvala, Ines

O: U Pet centru nemamo u ponudi Nutro Choice hranu. Stoga nisam upućena u koju kategoriju ta hrana pripada i jednako tako ne poznajem niti sastav, niti linije te hrane pa Vam o tome ne mogu ništa napisati.

U Pet centrima je hrana podijeljena prema kvaliteti u nekoliko kategorija: superpremium (Hill's, Eukanuba, Royal Canin i Proplan Purina), premium (Alleva, Bosh, Belcando, Purina Dog Chow i K-9) i komercijalnu hranu (Pedigree Pal, Chappi, Darling, Friskies, Pet centar). Hranu možete nabaviti u konzerviranom i dehidriranom obliku. I konzerve i dehidrati su kompletne hrane, što znači da sadrže sve potrebne hranjive tvari za pseći organizam, naravno, ovisno o kvaliteti i kategoriji same hrane.

Svakako bih Vam preporučila da svoje štene hranite jednom od superpremium hrana, jer su načinjene tako da zadovolje sve nutritivne potrebe štenadi u rastu i razvoju od odbića do zrelosti u dobi od 12 mjeseci. U hrani za štence malih i srednjih pasmina pasa povišena je razina energije, bjelančevina i minerala zbog rasta, a time je i snižen unos hrane. Zbog visoke energetske gustoće ("mali pas-mali želudac") pas ne može puno pojesti i zato je hrana posebno za male pasmine pasa puno kaloričnija nego za velike pse, kako bi se zasitili, a bez da se prejedu.

Od Hill'sa hrana za štenad dolazi u tri okusa: Puppy mini - s najsitnijim zrnom, okus piletina, Puppy janjetina i riža i Nature's best Puppy mini/medium-piletina i puretina sa mrkvom, graškom, rižom i kukuruzom (granulice su različitog oblika i boje).

Od Eukanube hrana za štenad dolazi u dva okusa: Puppy i junior small-sitna zrna, okus piletina i Puppy lamb i rice-za sve veličine pasa, okus janjetina i riža.

Od Royal canina: Mini junior-hrana za male pasmine pasa, okus piletina.

Od Proplan Purine: Puppy small breed - okus piletina, za male pasmine pasa i Puppy losos i riža za štenad koja ima osjetljivu kožu.

OZNAKE: