Odgovara:
Davorka Balantin, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Imam lijepog velikog pit bulla od punih sretnih 14 godina. Iako ga zdravlje još uvijek služi, njegova prostata je povećana i stalno se širi stoga ima problema s nekontroliranim mokrenjem, a kako živimo u stanu stvar je dosta neugodna, posebice noću. Stoga me zanimalo da li postoje pelene i za odrasle pse i da li ih je moguće nabaviti kod Vas, a u slučaju da ne postoje možete li mi preporučiti neko alternativno rješenje!
Najljepše se zahvaljujem i nadam se Vašem skorom odgovoru.
Lijepi pozdrav,
Kristina

O: Hipertrofija prostate (povećana prostata) je zapravo neizlječiva bolest kod koje se kirurški uklanja prostata, što je teško izvedivo zbog lokalizacije. Po potrebi se radi kateterizacija i pražnjenje rektuma ili se napravi kastracija psa. Što se tiče kastracije, operacija nije komplicirana, međutim, postoji veliki rizik zbog narkoze s obzirom da pas ima 14 godina. O riziku stavljanja Vašeg psa u narkozu ćete se morati posavjetovati sa svojim veterinarom.

Pelene za odrasle pse za sada nemamo u prodaji u našim dućanima, međutim u Njemačkoj možete nabaviti preparat koji se zove Caniphedrin (od Selectaveta) koji se koristi za inkontinenciju kod pasa (kod nas nije registriran).

OZNAKE: