Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Imam štenca aljaškog malamuta starog 3 mj. Kako ima jako osijetljivu probavu hranim ga Canidae hranom za pse koja mu izvrsno odgovara, a također sam isprobao Allevu i Pro plan (a na kraju sam ostatak hrane poklonio azilu). Canidae hrana sadržava dovoljno kalcija (1,20%), no ne sadrži glukozamin ni hondroitin, (ti sastojci su neophodni za pravilan razvoj lokomotornog sustava velikih pasmina). Zanima me koje proizvode glukozamina i hondroitina mi preporučujete i kolika im je cijena? INAČE, NAJBOLJI STE I SIGURAN SAM DA ĆETE MI PONOVNO POMOĆI KAO I 1000 PUTA DO SADA!
HVALA VAM! Miroslav

O: Od preparata koji se koriste za jačanje zglobova, ligamenata, tetiva i hrskavica u Pet centrima možete nabaviti: Petvital GAG - preparat koji pruža odličnu opskrbu sustava za kretanje s glikozamin glikanom (GAG). Njegovim djelovanjem obnavlja se i stabilizira struktura vezivnog tkiva (tetive, ligamenti, zglobna hrskavica, diskovi). Ovaj preparat je visokovrijedan kompleks prirodnih tvari koje povoljno djeluju u vrijeme skotnosti, u fazi rasta, kod povećanog opterećenja sustava za kretanje, a isto tako i kod starijih životinja. Sadrži aminokiseline i brašno morskih algi, osušene zelene usnate školjke te vitamin E i selen kao zaštitu od štetnih tvari koje nastaju staničnom mjenom tvari. Preparat je u prodaji u obliku tableta -180 kom. (404,00 kn), prah - 100g (114,00 kn) te prah - 200g (198,00 kn).

Uz ove preparate, u našoj ponudi je i Caniviton forte prah - 1000g (398,20 kn) s visokim sadržajem glikozaminoglikana (hondroitin sulfat) te Caniviton forte prah - 400g (222,90 kn). Caniviton je dopunsko sredstvo hrani za stabilizaciju lokomotornog sustava u pasa s visokim sadržajem glikozaminoglikana (hondroitin sulfat). Glikozaminoglikani pripadaju velikoj skupini tzv. šećera s učinkom na zglobove i to tako da regenerira hrskavice, tetive i ligamente, održava ih gipkim te na taj način olakšava nesmetano kretanje. Caniviton se pokazao izvrsnim nakon velikih opterećenja tetiva, ligamenata i zglobova. Dodatak L-karnitina u preparatu omogućuje bolji rad srca i skeletne muskulature i skraćuje vrijeme odmora nakon sportskih natjecanja. Dodatak joda podupire metaboličke procese te tako potiče vitalnost životinja. Dodani vitamin C i selen povećavaju zaštitu tkiva od njegovog oštećenja toksičnim metaboličkim produktima te tako preveniraju otok zglobova koji se može javiti uslijed nedostatka. Za efektivno jačanje i dugotrajnu zaštitu hrskavice preporuča se, npr. Caniviton, primjenjivati kroz period od najmanje 3 mjeseca. Kod takve duže uporabe dnevnu dozu treba reducirati nakon 14 dana na pola preporučene.

U ponudi Pet centra su uz premium programe i superpremium programi za štence velikih pasmina koji sadrže GAG. Proizvođači su "Eukanuba" i "Royal canine".

OZNAKE: