Odgovara:
Dino Karakaš, dr.vet.med.,
Pet centar Heinzelova 60, Zagreb

P: Vrlo mi se sviđaju Fišeri i rado bih udomila jednu takvu papigicu. Zbog toga Vas molim za pomoć. Trebali bi mi neki osnovni podaci o toj vrsti, o njenom uzgoju, čime se hrane i zanima me kakve su po prirodi, odnosno da li su druželjubive.
Unaprijed vam hvala. Ivana

O: Fišer-Agapornis - fischeri, poznati su i kao ljubavne papige koje potječu iz Afrike (područje Kenije, Ruande, Burundije). Veličine su oko 15 cm i spadaju u kratkorepe papige. Koloristički su jedinstvene, a prepoznatljiv i dominantan je izraženi, jaki crveni kljun.

Osnovne boje fišera su: tijelo zeleno, vrat i glava su narančasto - crveni, prsište je narančasto - žuto, dok su mu krila plavo -zelene boje. Križanjem su dobivene genetske mutacije pa postoje i fišeri drugih boja (žuti, plavi i bijeli). Hrane se gotovom mješavinom za srednje papige, i naravno uvijek im voda treba biti na raspolaganju. Poželjno ih je uzimati u paru, vrlo su živahni, zanimljivi i druželjubivi. Ukoliko od papige očekujete da će dobar dio dana provesti van krletke, na vašem ramenu, onda to zasigurno nije fišer, u tom slučaju bih Vam preporučio tigricu.

OZNAKE: