Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Molim Vas recite mi ako mi ugine ta sirijska hrčica smijem li u tu gajbu premjestiti kinesku hrčicu koju imam u manjoj gajbi, a da ne pokupi infekciju ili gljivice od sirijske hrčice. Sa čime je najbolje dezinficirati gajbu, postoji li mogućnost da ako su jedna gajba do druge da i ta kineska pokupi infekciju? Smiju li hrčci uzimati od Sanala pro vitamine i u kojoj količini? Hvala, Vesna

O: Prije preseljenja, savjetujem Vam da dezinficirate nastambu i opremu. Za dezinfekciju nastambe možete koristiti Plivasept tinkturu koja djeluje brzo i prolongirano na bakterije, gljivice i neke viruse.

Nakon nanošenja stvara se antimikrobni film, koji ostaje kroz 6 sati. Različiti materijali dobro podnose ovu otopinu.

Možete koristiti i Asepsol Eko, koji je neznatno otrovan i ima rezidualno dezinficirajuće djelovanje. Ne oštećuje materijale. Koristi se razrjeđen s vodom za dezinfekciju i čišćenje u veterini i medicini. Površine koje se dezinficiraju treba prethodno oprati.

Sanalov "Pro Vitamins" je vitaminizirana poslastica za kuniće, hrčke i zamorčiće. Odličan je dodatak prehrani, a dnevna doza je 1-3 žličice, zavisno od veličine i starosti životinje.