Odgovara:
Vlatka Erman, dr. vet. med.,
Pet centar, Heinzelova 60, Zagreb

P: Da li postoji šampon za pse kojim se svakodnevno može kupati pas i da li Vi imate taj šampon u svojem asortimanu? Čula sam da postoji takav šampon i da ne šteti psu.
Hvala, Martina

O:
"Dermilen" šampon (Vetoquinol) sadrži masnu komponentu u vodenoj podlozi kompatibilinoj s kožom, te sadrži hipoalergijsku komponentu gela. Zahvaljujući svojoj visoko aktivnoj komponenti za pranje, Dermilen šampon posjeduje jaku sposobnost čišćenja, čime se postiže temeljito oprana dlaka i koža.

Masne komponente djelotvorno štite kožu od isušenja, te koža zadržava vlažnost i nježnost.

Dermilen šampon se također pokazao kao dobar hipoalergijski gel zbog sadržaja posebno odabranih komponenti koje nesenzibiliziraju kožu pa se može upotrijebiti i kod osjetljivih životinja, a i kod učestale primjene. Prilikom pranja šampon se stavlja u malim porcijama na dobro namočenu dlaku i dobro se umasira do stvaranja pjene. Kod jake zaprljanosti treba povećati količinu porcije ili dva puta šamponirati. Nakon temeljitog masiranja dlake i kože sapunicu je potrebno dobro isprati.

Učestalost pranja potrebno je prilagoditi potrebama, kako prema stupnju zaprljanosti dlake, tako i prema kožnim bolestima kao potpora terapiji.

Dakle, zahvaljujući karakteristici Dermilen šampona da koži vraća masnoću, psi dobro podnose i češća pranja.

OZNAKE: