Odgovara:
mr. Ljiljana Vrhovac-Uzur, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Moja obitelj i ja našli smo i udomili crnu ženku labradora staru oko 1-2 god. Čim sam je pronašla odvela sam je veterinaru da je pregleda i da se provjeri ima li čip. Nema ga i izgleda da je iskorištena samo za okot i odbačena. S čime bi bilo najbolje je hraniti i njegovati da se malo oporavi jer je nedavno okotila pa joj koža još visi. Od kada sam je dovela doma samo spava jer je umorna i iscrpljena. Nadam se da ćete mi odgovoriti jer se teško snalazim među markama i vrstama hrane, vitamina itd., a stvarno ne bih htjela pogoršati njezino već narušeno zdravlje.
Unaprijed zahvalna,
Iva.

O: Gladovanje ili pothranjenost rezultira korištenjem vlastitih rezerva energije, poput masti i mišićnog tkiva. Psima je u oporavku nužno osigurati hranu bogatu visokovrijednim esencijalnim nutrijentima.

U ponudi Pet centra su konzerve za pse Convalescence support, High calorie i a/d. Ova hrana nadoknađuje pojačane hranidbene potrebe, osigurava optimalnu količinu bjelančevina za regeneraciju i obnovu, te smanjuje upale.

Labradori su psi koje ubrajamo u kategoriju velikih pasmina (maxi ili large breed). Preporučam Vam da kuju nakon faze oporavka nastavite hraniti nekim od premium (Alleva, Belcando, K9) ili superpremium (Hill´s, Eukanuba, Royal canin, Purina Pro plan) programa za velike pasmine. Svi programi sastavom su potpuni izbalansirani obroci, što znači da su opskrbljeni optimalnom količinom vitamina i minerala.

U izboru ćemo Vam vrlo rado pomoći savjetom i dodatnim informacijama. 

 

OZNAKE: