Odgovara:
Dunja Herceg, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Imate li u ponudi Caniviton Forte tablete?

Unaprijed hvala na odgovoru! Ivana

 

O: Caniviton je dopunsko sredstvo hrani za stabilizaciju lokomotornog sustava u pasa s visokim sadržajem glikozaminoglikana (hondroitin sulfat). Glikozaminoglikani pripadaju velikoj skupini tzv. šećera s učinkom na zglobove i to tako da regenerira hrskavice, tetive i ligamente, održava ih gipkim, te na taj način olakšava nesmetano kretanje.

 

Caniviton se pokazao izvrsnim nakon velikih opterećenja tetiva, ligamenata i zglobova.

Dodatak L-karnitina u preparatu omogućuje bolji rad srca i skeletne muskulature i skraćuje vrijeme odmora nakon sportskih natjecanja. Dodatak joda podupire metaboličke procese te tako potiče vitalnost životinja. Dodani vitamin C i selen povećavaju zaštitu tkiva od njegovog oštećenja toksičnim metaboličkim produktima, te tako preveniraju otok zglobova koji se može javiti uslijed nedostatka.

 

Na tržište preparat dolazi kao:

 

1. Caniviton forte 10 - granulat za pse od 10 kg i Caniviton forte 30 - granulat za pse od 30 kg; dozira se 1 mjerna žlica dnevno prvih 14 dana a nakon toga 1/2 mjerne žlice dnevno tako da je pakiranje dostatno za 100 dana terapije. Napominjem da Caniviton 10 granulat, na žalost, već dulje vrijeme nije prisutan na hrvatskom tržištu.

 

2. Caniviton higHDENSITY tablete koje sadrže posebno pripremljen hondroitin sulfat visoke gustoće i 90%-tne čistoće. Proizveden posebnom tehnologijom garantira da se hondroitin sulfat već u najkraćem roku oslobađa u organizmu i da je u potpunosti dostupan. Preporuča se uvijek kada je pacijentu potrebno osobito mnogo hondroitin sulfata a organizam ga ne može nadoknaditi npr. stanje nakon operativnih zahvata u području zglobova. Na 10 kg tjelesne težine davati 1 tbl. dnevno.

 

Za efektivno jačanje i dugotrajnu zaštitu hrskavice preporuča se Caniviton highdensity primjenjivati najmanje kroz period od 3 mjeseca a nakon toga nastaviti s Caniviton forte koji je koncipiran za dugotrajno davanje, ima za to pristupačnu cijenu te sadrži spomenuti L-karnitin i mikroelemnte koji pospješuju metabolizam hrskavice što nadalje znatno poboljšava sposobnost kretanja životinje.

OZNAKE: