Cijene u web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovinama.
Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 50 €

Moj ljubimac

Vaše novo štene

  • Podijelite:

Vaše novo štene

Prije nego dovedete štene u njegov novi dom, pripremite sve neophodne potrepštine. Prvih nekoliko mjeseci u životu Vašeg ljubimca najvažniji su za uspostavu kvalitetnog odnosa s novom obitelji. Trebate biti dosljedni i čvrsti, a u isto mu vrijeme pružiti siguran i sretan dom.

Kako odabrati ime?

Idealno ime trebalo bi biti kratko. Ime s dva suglasnika je preporučljivo jer je kratko, a štene ga neće pomiješati s kratkim naredbama ili zabranama tipa "Ne". Budite uporni - svi članovi obitelji trebali bi koristiti isto ime, a ne zbunjujuće nadimke ili varijacije imena. Reakciju na ime nagradite s puno pohvala i igre.

Spavanac

Osigurajte štencu poseban krevetić. Položite ga na mirno mjesto bez propuha. Prvu noć u novom domu Vaš novi ljubimac cijenit će mekani ležaj, koji će mu dati toplinu i osjećaj sigurnosti. Utjeha će mu biti i posebno dizajnirana igračka za štence, npr. ALL FOR PAWS Little Buddy Heart Beat Sheep, koja će zadovoljiti njegove instinkte. Ukoliko u kući imate i druge ljubimce, upoznajte ih postepeno te ih ne ostavljajte same niti ih ne hranite zajedno sve dok se dobro ne upoznaju i prihvate.

Vježbanje odlaska na WC

FLAMINGO Puppy Trainer privlačni miris je odlično sredstvo za pomoć pri treningu, a koje privlači štene da vrši nuždu na jednom mjestu. Za siguran rezultat, pokažite štencu mjesto gdje ste stavili sredstvo i uvijek ga tamo odvedite odmah ujutro, navečer prije spavanja te iza svakog obroka. Ako samostalno ode na to mjesto i obavi nuždu, odmah ga nagradite poslasticom. Pelene za štence posebno pomažu kod kućnog treninga. Miris pelena privući će štenca da obavi nuždu baš na tom mjestu, umjesto na podu. Svakako ga nagradite prilikom korištenja pelena, što će ga ohrabriti na ponavljanje vršenja nužde na tom mjestu.

Prehrana

Prvi obroci novog štenca u kući vrlo su važni. Saznajte što je Vaše štene jelo do dolaska u novi dom i nastojte ga time hraniti još dan-dva. Ukoliko želite prijeći na superpremium hranu poput Rustican ili Brit Care, činite to postepeno u periodu od jednog do dva tjedna. Miješajte novu i staru hranu, postepeno povećavajući količinu nove, kako ne biste opteretili mladi probavni sustav. Kvalitetna suha hrana za štence, osim što je zdravija za Vašeg psa, za posljedicu ima i količinski manju i uredniju stolicu. Kupujte samo originalna pakiranja, a ne hranu u rinfuzi. Samo originalna pakiranja jamče kvalitetu, deklarirani sadržaj, ispravan rok trajanja te očuvanost svih hranjivih sastojaka.

Kako odabrati pravu hranu?

U dobi od prestanka sisanja do navršenih 12 mjeseci starosti preporučujemo ishranu s Rustican Puppy & Junior suhom hranom za štence. Rustican Puppy & Junior kompletan je i izbalansiran obrok za dnevnu ishranu štenaca u fazi rasta i odvikavanja od sisanja. Sadrži sastojke neophodne za zdrav rast i razvoj te Inositol - prirodni antioksidans koji vezanjem slobodnih radikala usporava procese starenja organizma, snažno potiče imunitet i poboljšava stanje kože i dlake. Dodavanje "ljudskih" namirnica, kao što su meso, jaja, sir ili kravlje mlijeko u ovom periodu može napraviti više štete nego koristi. Osigurajte svom ljubimcu vlastite zdjelice za hranu i vodu te uvijek dostupnu svježu vodu.

Zašto odabrati Rustican Puppy & Junior?

Zubna higijena - hrskave granule sadrže kalcij te održavaju zube čistima, desni čine čvrstima i omogućuju svjež dah.

Probava - kvalitetne bjelančevine i vlakna osiguravaju optimalnu probavljivost, voćni oligosaharidi osiguravaju optimalan sastav crijevne  flore i zdravu probavu.

Regulirana stolica - ekstrakt juke pomaže pri probavi i reducira miris izmeta.
Imunitet - vitamini jačaju obrambeni imunološki sustav organizma.

Energija - optimalan omjer bjelančevina za kontinuiranu razinu energije.

Sjajna dlaka - omega-3 i omega-6 masne kiseline pomažu štencu da održi sjajnu, svilenkastu dlaku.

Zubna higijena

Zdravi zubi vrlo su važan faktor za cjelokupno zdravstveno stanje Vašeg štenca. Nabavite posebnu četkicu i zubnu pastu pastu za pse. Nemojte upotrebljavati pastu koju Vi koristite, jer njena pjena kod štenca može uzrokovati napad panike te iritaciju želuca ukoliko je proguta.

Kupanje

Mnogo je načina na koji možete održati štene u najboljoj formi. U Pet centru možete pronaći šampone, suhe šampone, vlažne maramice i sprejeve, koji su korisni svaki na svoj način. Većina vlasnika pasa preferira blagi šampon za štence, ručnik i nešto strpljenja. Dovoljno je okupati psa 1 do 3 puta godišnje, budući da prečesto kupanje isušuje kožu.

Trening

Poslušno štene bit će sretnije, smirenije i zabavnije od nestašnog. Najbolje doba za trening psa je između 12. i 18. tjedna starosti. Osnovni trening treba započeti čim štene uđe u novi dom, a jednom stečene dobre navike treba poticati kroz cijeli život. Učenje zasnovano na nagradama je najučinkovitije, ukoliko nagrada slijedi nakon dobro izvršene naredbe ili radnje. Štene će nagradu povezati samo s činom koji joj prethodi, a ako nagrada stigne prekasno, djelovat će kontraproduktivno. Za hladnijeg vremena obucite svom štencu puppy kaputić. Uvijek sa sobom nosite poslastice za štene kao nagradu i budite ih spremni dati štencu neposredno nakon što je pozitivno odreagirao na naredbu. Počnite s učenjem jednostavnih naredbi, kao što su: "Sjedni", "Dođi", "Lezi" i sl. Koristite igračke i žvakalice, pazeći da vi kontrolirate igru. Naučite štene da bude društveno i uvijek pod kontrolom. Ukoliko štene od malih nogu navikavate na druženje s drugim ljudima i životinjama, možete izbjeći buduće probleme u ponašanju.

Cijepljenje

Cijepljenje je vrlo važno za zdravlje Vašeg štenca. Prvo cijepljenje obavlja se u dobi oko 8-9 tjedana starosti, a drugo s navršenih 12 tjedana. Prema Zakonu, obavezni ste štene i čipirati, što je najbolje obaviti prilikom prvog cijepljenja. O rasporedu cijepljenja savjetujte se sa svojim veterinarom.

Čišćenje od parazita

Velika prijetnja štencima su okrugle gliste koje im majka može prenijeti putem krvotoka ili mlijeka. Glista, dok je u stadiju ličinke, u neaktivnom stanju može kroz mlijeko zaraziti štene. Simptomi zaraze glistom kod štenaca su nadut trbuh te proljev. Štene trebate tretirati tabletama za čišćenje od parazita, i to svaka dva tjedna od 3. do 12. tjedna starosti, te nakon toga svaka četiri tjedna od 12 tjedana od 6 mjeseci starosti. Osim glistama, psi mogu biti invadirani i drugim crijevnim nametnicima od kojih su najčešće trakavice. Čišćenje pasa od trakavice provodi se uz cijepljenje protiv bjesnoće. Pse se preporuča tretirati sredstvima protiv trakavica 3-4 puta godišnje. Buha je međudomaćin u razvoju male pseće trakavice, te je mogući izvor zaraze za štence.

Buhe i krpelji

Buhe grizu i hrane se krvlju, uzrokujući svrrbež i iritaciju koja može dovesti do zdravstvenih problema.

Postoji više načina na koje svoje štene možete tretirati protiv buha:
spot-on ampule - najučinkovitiji preventivni tretman; mala količina tekućine koju stavite na šiju štenca, uništit će sve buhe,
prašak - učinkovit ukoliko ga redovito koristite i dobro utrljate u krzno,
sprej - pogodan za primjenu kod štenaca starijih od 10 dana,
šampon - kupanje uz insekticidan učinak,
tablete za žvakanje protiv buha i krpelja - za primjenu kod starijih štenaca.

Osim buha, opasnost su i krpelji - vanjski nametnici koji se hrane krvlju, a mogu biti prenosioci ozbiljnih zaraznih bolesti. Zaštita se također provodi sprejevima, ampulama, tabletama za žvakanje i sl. Pripravci protiv ektoparazita najčešće su kombiniranog spektra djelovanja te se mogu koristiti kod obje invazije - buha i krpelja.

Sve što trebate za svoje štene

U Pet centar trgovinama i webshopu možete pronaći sve za sretan početak života vašeg štenca. Ako ste dobro pripremljeni, vaše će štene lakše postati dio vaše obitelji.

Kako bismo vam pomogli, pripremili smo popis osnovnih potrepština za vaše novo štene:

hrana za štence
poslastice za štence
vitamini i minerali po potrebi
sredstvo protiv buha i krpelja
sredstvo za čišćenje od unutarnjih nametnika
krevetić
zdjelice za hranu i vodu
igračke za štence
ogrlica ili oprsnica i povodnik
pločica za identifikaciju
sredstva za trening obavljanja nužde i odgoj
četka, češalj
šampon za štence
četkica i pasta za pranje zubi
kućica za pse (ako će pas biti u dvorištu)
transporter, nosiljka za štence
prostirka i druga oprema za automobil 

Lista želja

Vaša košarica je prazna.

Dodajte proizvode u košaricu

Nastavite kupnju