Cijene u web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovinama.
Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 50 €

Moj ljubimac

Nimfa

  • Podijelite:

Jesam li prava životinja za tebe?

Nimfe su vrlo drage, nježne ptice koje se lako pripitome. Idealan je kućni ljubimac i za djecu stariju od 8 godina. Žive od 15 do 20 godina. Nazivaju ih malim kućnim klaunovima. Rijetko će naučiti ponavljati riječi, ali su pravi majstori imitacije zvukova i melodija.

Odakle dolazim?

Nimfe su porijeklom iz Australije, gdje žive u stepama u velikim jatima. U potrazi za hranom, sele se po cijeloj srednjoj Australiji.

Gdje volim živjeti?

Smjestite svog novog ljubimca u četvrtastu krletku minimalnih dimenzija 50 x 30 x 50. Za više papigica potrebne su i veće dimenzije. U kavez stavite hranilicu, pojilicu, 2-3 drvene prečke ili prirodne grane. Igračke poput zvončića, ogledalca, grančica, također trebaju biti na raspolaganje Vašoj nimfi, ali pazite da su od prirodnih materijala. Krletku treba svakodnevno čistiti od izmeta i trulog voća i povrća, a jednom mjesečno kompletnu krletku oprati u vrućoj vodi. Svakodnevno puštajte svoju nimfu da slobodno leti kako bi potrošila energiju dobivenu hranom.

Kako sa mnom postupati?

Uz dovoljno truda i ljubavi, lako ćete pripitomiti svog novog ljubimca. U početku svakako treba dati vremena da se prilagodi na novu okolinu. Nemojte raditi nagle pokrete u blizini vaše nimfe, jer ih se jako boje. Nakon što ste par tjedana nimfu privikavali na vaš glas i prisutnost, pustite je da slobodno leti. Sama će se vratiti u kavez kad se umori i ogladni. Uslijed svakodnevnog strpljivog treninga, vaša će nimfa naučiti čak i pokoju riječ ili melodiju, a možete je priviknuti i na maženje i češkanje. Kako su nimfe vrlo društvene ptice, ukoliko im ne možete osigurati svoje društvo (da nisu same više od 5 sati dnevno), nabavite im društvo" - još jednu nimfu.

Što rado jedem?

Nimfe jedu gotovu mješavinu sjemenki, prilagođenu za nimfe, svježe voće i povrće. U krletku nimfi stavite grančice i sipinu kost za trošenje kljuna. 

Održi me fit i zdravom

Vaša nimfa treba stručnu pomoć ukoliko primjetite da nije aktivna, da je bez apetita, perje je nakostriješeno, oči su zatvorene, izmet je vodenast ili ima proljev. Nadalje ako ima iscjedak iz nosnica ili očiju, nepravilno diše, kiše ili povraća. Nemojte se prestrašiti ako vaša nimfa ima noćni napadaj panike. Kada ih nešto preplaši ili trgne iz sna, nekontrolirano počnu letjeti po kavezu, pa se mogu povrijediti. Najbolje je da je soba u kojoj spavaju mirna i zamračena, a krletku prekrijte tamnom tkaninom. Ptice mijenjaju perje 1-2 puta godišnje (mitarenje). Ovo je za organizam ptica vrlo zahtjevan period I prehranu je potrebno pojačati vitaminsko mineralnim dodatkom.

Odlike zdrave nimfe

- oči nisu suzne i širom su otvorene
- perje je čisto i uredno
- nema promjene u boji i konzistenciji izmeta
- ima čiste i suhe nosnice
- kandže nisu predugačke
- nema vidljivih oteklina niti povreda
- živahna je i ima dobar apetit

Volim li društvo?

Nimfe vole društvo te im ga svakako morate osigurati ukoliko im ne možete posvetiti dovoljno pažnje. Nemojte ih spajati s agapornidima, jer su preagresivni u odnosu na nimfe. Ako imate psa ili mačku, prilikom puštanja nimfe iz kaveza, budite uvijek prisutni i na oprezu.

Popis za kupnju

• prostrana krletka
• prečka za sjedenje
• hranilica
• pojilica
• kada za kupanje
• različite igračke
• gotova hrana za nimfe
• poslastice
• vitaminski preparati
• sipina kost
• pijesak za ptice
• škarice za nokte

Lista želja

Vaša košarica je prazna.

Dodajte proizvode u košaricu

Nastavite kupnju