Cijene u web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovinama.
Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 50 €

Moj ljubimac

Kakadu

  • Podijelite:

Jesam li prava životinja za tebe?

Kakadui trebaju požrtvovnog vlasnika koji će ih voljeti i koji će im to i pokazivati. Radi se o iznimno inteligentnoj životinji no i jednoj od najemotivnijih životinja uopće. Jako se vole maziti i igrati s vlasnicima i u tome jako uživaju. Treba im puno pažnje i ljubavi, te se jako vežu za vlasnike. Samim tim, nedostatak pažnje može ih baciti u depresiju koja vodi urlanju, ugrizima, čupanju perja... tako da i vlasniku i susjedima može zagorčati život. 

Tri vrste kakadua se najčešće drže kao kućni ljubimci:Mala corella kakadu papiga, Žutokukmata kakadu papiga i Kakadu gofin. životni vijek kakadua je od 30 pa do čak 70 godina.

Gdje volim živjeti?

Kakaduima treba omogućiti prostrane krletke i sobne volijere na koje treba postaviti prečku za sjedenje na koju je poželjno objesiti drvenu igračku koju će kakadu kljunom gristi što će ga odvratiti odgrickanja namještaja. Rijetko lete, više se vole šetati i penjati pomoću kljuna.

 

Tijekom toplog dijela godine treba ih se što više iznositi u vrt ili na balkon jer vole boraviti na svježem zraku, ali uvijek trebaju biti u hladu i zaklonjeni od propuha. Vole i ljetne pljuskove i kupanje pod tušem. Vrata krletke obavezno treba osigurati lokotom jer brzo shvate kako ih otvoriti.

Kako sa mnom postupati?

Kakadui su najbolji kućni ljubimac od svih papiga, brzo i lako se pripitome, govor savladavaju brzo, ali im treba dosta vremena da počnu čisto izgovarati rečenice. Sve riječi povezuju u rečenice, ponekad govore sa smislom. Mogu naučiti stotinjak riječi u nekoliko godina. Vrlo je važno da nisu zapostavljeni i usamljeni. Obožavaju djecu, lagano se sprijatelje i s drugim kućnim ljubimcima.

Što rado jedem?

Gotove sjemenske mješavine za velike papige obogaćena kikirikijem, orasima, bademima i ostalom sjemenju bogatom biljnim uljima. Voće, povrće i zelenje treba činiti 25% prehrane.

Održi me fit i zdravim

Kao i za sve druge papige, simptomi neke bolesti su nadutost, apatija, odbijanje hrane ili vode, proljev, povraćanje, kihanje, vodene oči. Ukoliko kakadu ima neke od navedenih simptoma, svakako potražite savjet veterinara.

Zdravlje

Kakadu je zdrav kada:
- oči nisu suzne i širom su otvorene
- perje je čisto i uredno, a kandže nisu predugačke
- nema promjene u boji i konzistenciji izmeta
- ima čiste i suhe nosnice
- nema vidljivih oteklina niti povreda
- živahan je i ima dobar apetit

Volim li društvo?

Ptice su vrlo društvene i u prirodi oblikuju vrlo velika jata. Mužjak i ženka ostaju zajedno cijelog zivota. U slučaju uginuća jednog od njih, preostala ptica pronalazi novog partnera.

Popis za kupnju

• prostrana nastamba
• prečke za sjedenje
• hranilica
• pojilica
• različite igračke
• gotova hrana za velike papige
• poslastice
• vitaminski preparati
• sipina kost

Lista želja

Vaša košarica je prazna.

Dodajte proizvode u košaricu

Nastavite kupnju