Cijene u web shopu mogu se razlikovati od cijena u trgovinama.
Pretražujte...
PRETRAŽI PROIZVODE
Kategorije

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 50 €

Moj ljubimac

Anubias barteri var. barteri

  • Podijelite:

Porodica

Araceae

Zahtjevnost

nezahtjevna biljka

Prirodno stanište

Zapadna Afrika, Kamerun, Nigeria

Uvjeti za rast i razvoj

Uglavnom raste na kamenju ili panjevima, a rijetko kada u substratu. Potrebno je još jednom naglasiti da se u substrat nikako ne smije staviti rizom iz kojeg rastu listovi, već samo korjenje, jer u suprotnom dolazi do truljenja biljke. Stavlja se na mjesto gdje nema puno jakog svjetla, jer će se na njegovim spororastućim listovima pojaviti alge. Kada dođe do truljenja starijih listova, bez straha ih se može otkinuti s rizoma.

Zbog svog sporog rasta neće puno pridonijeti potrošnji nitrata iz vode. Anubias barteri var. barteri je jedna od najzahvalnijih akvarističkih biljaka, velika, atraktivna, robusna, praktički neuništiva te je ukras u svakom akvariju, a mogućnost pričvršćivanja na kamenje i drveće te otpornost na biljojedne ribe samo povećava njenu iskoristivost.

Parametri vode

pH 5,5 - 8; GH 2 - 15; 22 - 27˚C

Potreba za svjetlom:

slaba

Smještaj u akvariju: 

stražnji dio

Opis biljke

Spororastuća vrlo otporna močvarna biljka, koja se može dobro adaptirati na rast pod vodom. Tvrdi listovi čine je pogodnom za aranžiranje akvarija s biljojednim ribama. Za rast nije pretjerano bitna tvrdoća vode. Raste na sjenovitim i polusjenovitim lokacijama, uz brze potoke, polupotopljen ili potpuno izvan vode, a rijetko kada u potpunosti pod vodom.

Visina:

40+ cm

Širina:

25 - 30 cm

Lista želja

Vaša košarica je prazna.

Dodajte proizvode u košaricu

Nastavite kupnju