Odgovara:
Ivana Mlinar-Gruja, dr.vet.med.,
Pet centar Drvinje 1, Zagreb

P: Zanimalo bi me gdje se mogu nabaviti pomeranci (njemački špicevi) i koliko koštaju??? Molila bih vas da mi nešto i kažete o njima.
Hvala, Ana

O: Pomerijanski pas ili patuljasti špic mala je pasmina što i samo ime govori. Kad odraste visine je oko 22 cm i težak 2-3 kg. Ova pasmina nije koloristički jednolika, postoje špicevi bijele, crne, smeđe, narančaste i željezno sive boje. Psi su vrlo temperamentni i poprilično glasni za svoju veličinu. Pasmina potječe iz Njemačke, a nastala je u 19.stoljeću.

Najveću brigu i pažnju kod ove pasmine morate posvetiti njezi dlake. S obzirom da je dugodlaki, zahtijeva svakodnevno češljanje (ponekad i više puta dnevno ukoliko želite imati psa sa urednim i zdravim krznom).

Prilikom kupnje pazite da štene nije mirno, potišteno te da naočigled zaostaje za drugim štencima. U svakom slučaju uzmite živahno štene.

Na pitanje gdje nabaviti tu pasminu i koliko joj je cijena, odgovor ćete morati potražiti u Hrvatskom kinološkom savezu. Vjerujem da ćete od njih dobiti sve informacije o uzgajivačima patuljastog špica u Hrvatskoj.

OZNAKE: