Natrag   Pet centar forum > Sve o psima... > Prehrana
Registracija FAQ Lista članova Kalendar Traži Današnji postovi Označi forume kao pročitane

Prehrana Podforum: Gotove hrane

Odgovor

Alati tema Pretraži ovu temu Načini prikaza
Staro 02.09.2009., 21:01
Hanna
Forumski veteran
Registracija: 05.2009
Dob: 15
Reputacija: 29
Hanna ima pozitivnu reputaciju
Default Prehrana bez dehidrata/Kuhanje za psa

Pošto Toby baš ne voli dehidrate, a ja nemam nekog pretjeranog povjeranja u njih odlučila sam ga nešto više hraniti mesom.

Zanima me kojim mesom i povrćem hranite svog psa?
Naravno, to se odnosi na vlasnike koji svoje pse hrane hranom koja nije bazirana samo na briketima, konzervama...

Također, jedu li vaši psi voće i poslatice i ako jedu koje?
Mislite li da su žitarice isto neophodne u prehrani?
Pišite o prehrani općenito jer želim vidjeti što više različitih mišljenja pa da neke stvari 'ubacim' u Tobijevu prehranu da bude što više raznolikog sadržaja.

Samo da još jednom napomenem. Ne odnosi se na dehidrate.

Potpišite peticiju i zaustavite ubijanje pasa -->http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Hanna je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 07:28
Tinolina
Forumski veteran
Registracija: 04.2009
Dob: 14
Reputacija: 7
Tinolina ima pozitivnu reputaciju

Ja ne hranim samo mesom,ali mogu ti napisati što od mesa dajem.
Od mesa joj najčešće dam piletinu,skuham ju,pa joj znam s mrkvom ili nekim drugim povrćem dati.Uz piletinu najčešće biram i puretinu,ostalo malo rjeđe.
Voće neko dajem,najčešće jabuka,s ostalim nisam eksperimentirala,možda sam joj dva puta dala bananu...(u manjim količinama)
Znam često kupiti u paketu 4 pileća vrata,pa joj to skuham,to baš slasno pojede.Također dajem joj i goveđe kosti.
U to umiješam i kupovnu hranu,ali kako ju više ne želiš u Tobyevoj prehrani,onda je to to.
Staro 03.09.2009., 09:12
Hanna
Forumski veteran

Tinolina, hvala na odgovoru.
Hranit ću Tobija još uvijek dehidratima, ali nešto manje jer želim da mu prehrana sadrži što više mesa.

Citat:
Voće neko dajem,najčešće jabuka
Ovo je pogreška koju sam na svu žalost i ja prije činila.
Na drugom forumu pročitala sam da se psima ne smiju davati orašasti plodovi, grožđica i grožđe, luk, jabuke te naravno slatkiši.

Potpišite peticiju i zaustavite ubijanje pasa -->http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Hanna je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 09:18
Dini
Aktivan korisnik
Registracija: 10.2008
Dob: 30
Reputacija: 5
Dini ima pozitivnu reputaciju

Moj mali car jede uglavnom kuhano, ali kombiniram i dehidrate tu i tamo. Jede kuhanu piletinu sa malo tjestenine ili riže, ali češće kuhanu junetinu sa rezancima za juhu, to obožava. Ja ti njemu sve to izrežem sa onim škarama za meso na sitne komadiće i obožava to jesti!! Naravno kad uvodiš neku novu hranu, daj mu pomalo jer su moguće promjene u stolici. Moj sad ima super probavu i živahan je skroz, kad sam ga hranila isključivo dehidratom, znao je biti napuhnut i imati plinove, ja sam za kombinaciju, ali konzerve nikako (iako sam uvijek uzimala hills za osjetljiv želudac) pa je non stop imao nekih problema (upala analne žl.). Najvažnije je da nije začinjeno, nekad sam mu znala dati junetinu baš iz juhe, ali to mu nije pasalo, dobio je proljev od toga, ali kad mu skuhaš čisto, vjerujem da će se oduševiti. E da, jede i svježi sir (od kumica s placa), znam mu dati bjelanjak od jaja (kuhano) onak usput kad ja jedem, a neki dan je jeo palačinku sa sirom i bez obzira kaj ti veterinar kaže da pas ne može jesti hranu za ljude - ta domaća palačinka ima manje gluposti u sebi nego konzerva.
Dini je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 09:23
Hanna
Forumski veteran

Blago se vama što vaši psići papaju osim mesa tijesto i rižu. Tobiju gotovo uvijek pomiješam meso s rižom, ali gospodin izbirljivi rižu izbaci iz tanjura pa meso fino pojede.
Morat ću ga nekako naučit da papa i druge stvari jer i povrće ponekad odbija.

Zanima me što mislite o žitaricama?
Negdje sam pročitala da one uopće nisu potrebne i da ih ljudi nameću iz ne znam kojih razloga.
Jedu li vaši psi žitarice?
Moj jede samo one koje dobije kroz dehidrate.

Hanna je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 09:33
Dini
Aktivan korisnik
Registracija: 10.2008
Dob: 30
Dini ima pozitivnu reputaciju

Ne kužim se u žitarice, ali kad pročitaš sastav pseće hrane, ima ih i više nego dovoljno. Mogla bi kombinirati obroke kuhano+dehidrat, mislim da je to ok kombinacija, a i ne stigneš uvijek skuhati.
A baš sam ti zato rekla da probaš uzeti rezance za juhu pa da hranu izrežeš sa škarama što sitnije tak da ne uspije iskopati samo meso, i moj je prije to radio. Ovak mu malo to sve zakamufliraš, jer opet i da pojede samo junetinu, to mu je malo ˝prejako˝. Nekad sam mu znala dati meso sa kuhanom mrkvicom, al nju uspije iskopati!!! Ja mu u hranu stavljam i tableticu na bazi beta glucana cani immun.
Dini je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 09:56
Hanna
Forumski veteran

Evo, upravo sada pravim im (Tobiju i Tigiju) pravim papicu. Stavila sam kuhati piletinu i rižu. Tijesto je već gotovo tako da ću im i to pomiješati.
Stavila sam i malo dehidrata.

Hanna je offline
Citiraj i odgovori
Staro 03.09.2009., 11:06
Tinolina
Forumski veteran
Registracija: 04.2009
Dob: 14
Reputacija: 7
Tinolina ima pozitivnu reputaciju

Citat:
Autor: Hanna Pregledaj postove
Ovo je pogreška koju sam na svu žalost i ja prije činila.
Na drugom forumu pročitala sam da se psima ne smiju davati orašasti plodovi, grožđica i grožđe, luk, jabuke te naravno slatkiši.
Već sam ja to pročitala,međutim savjetovala sam se sa veterinarima i poznanicima koji već dugo imaju pse i koji se razumiju u to i kažu da je OK dati pu tu i tamo malo jabuke.
Uostalom,jedna je prijateljica moje mame imala pudlicu i svaki dan joj je davala jabuku.
Uginula je od starosti u 18. godini.
Staro 08.03.2010., 19:11
Kosta Corleone
Junior korisnik
Registracija: 01.2010
Dob: 17
Reputacija: 0
Kosta Corleone ima pozitivnu reputaciju
Default Kuhanje za psa

Dakle, čula sam da se može i kuhat psima, pa, postoje li neke stvari od mesa, povrća, voća što ipak nebi trebali jest? Znam da mu ne smijem sad dati hrenovke, slanine i te stvari ali eto... prodiskusirajmo. Što dajete svojima? Koliko se smije uopće, koliko često i u kojim količinama?
Kosta Corleone je offline
Citiraj i odgovori
Staro 10.03.2010., 14:05
Tessi
Aktivan korisnik
Registracija: 08.2009
Tessi ima pozitivnu reputaciju

Ni slučajno mu nemoj davati sirovu svinjetinu jer može sadržavati smrtonosne bakterije.To naravno ne mora uvijek biti ali ako baš želiš hraniti svinjetinu bolje je da ju skuhaš.Nemoj davati grahorice jer napuhavaju psa.Uglavnom ako ćeš kuhati kuhaj mu što više mesa i bez začina.Uz meso dodaji malo riže,tijesta,palente i sl.i par komadića mrkve,peršina itd.
Nadam se da sam ti pomogla.
Pozdrav!
Tessi je offline
Citiraj i odgovori
Staro 11.03.2010., 17:14
Kosta Corleone
Junior korisnik
Registracija: 01.2010
Dob: 17
Reputacija: 0
Kosta Corleone ima pozitivnu reputaciju

Jesi, hvala puno!
Kosta Corleone je offline
Citiraj i odgovori
Staro 17.06.2010., 16:14
pup girl
Forumski veteran
Registracija: 03.2010
pup girl ima pozitivnu reputaciju

koliko ja znam, može se psu davati i bijela džigerica, kažu da je to baš super.
Staro 29.07.2010., 20:50
el dogo
Junior korisnik
Registracija: 07.2010
Dob: 32
Reputacija: 1
el dogo ima pozitivnu reputaciju

svinjsko meso treba izbegavati zato sto je masno, moze se desiti da psu bude meka stolica. Ja psima dajem kuvane iznutrice - grkljani uglavnom, ponekad slezenu i to u razmeri :2/3 mesa, 1/3 sargarepa,pirinac,malo suvog hleba. Piletina i jagnjetina su super ali je malo skupo. Jabuku tj. parce jabuke je O.K dati psu zato sto je puna vitamina a i dobra je za ciscenje zuba. Sto se tice kombinacije kuvano + dehidrat moze ali odvojeno. Recimo ujutu kuvani obrok a uvece granule.
el dogo je offline
Citiraj i odgovori
Staro 14.08.2010., 23:48
Lily
Forumski veteran
Registracija: 11.2007
Reputacija: 11
Lily ima pozitivnu reputaciju
Pošalji Lily poruku koristeći MSN

općenito nije dobro hraniti psa sa vise razlicitih hrana. ili ce jesti samo kuhano (sirovo) ili samo suho.
Lily je offline
Citiraj i odgovori
Odgovor

Trenutno aktivnih korisnika: 1 (članova:0; gostiju:1)

Alati tema Pretraži ovu temu
Pretraži ovu temu:

Napredno pretraživanje
Načini prikaza
Linearno Linearno

Pravila
Ne možete otvarati nove teme
Ne možete odgovarati na postove
Ne možete umetati privitke
Ne možete ažurirati Vaše postove

BB code je Uključen
Smajlići su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kod je Isključen
Skoči na forum

Slične teme
Tema Autor teme Forum Odgovora Zadnji post
prehrana šteneta luka 33 Za početnike 2 04.03.2010. 11:16
prehrana-opcenito Hanna Kornjače 8 09.07.2009. 23:01
Prehrana miševima Matea Ostale terarijske životinje 26 22.06.2009. 20:34
prehrana luka 33 Hrčci, miševi i štakori 12 11.05.2009. 15:08
prehrana zebica lebron Kanarinci, zebice, križanci i ostale ptice 2 28.08.2008. 18:12

Sva vremena su GMT +1. Trenutno vrijeme je 09:46.